Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 1915-1916 (ΥΠΕΡ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)


Στέφανος Σκουλούδης
       Η Ελλάδα μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω του ανταγωνισμού με την Τουρκία για την ναυτική υπεροπλία στο Αιγαίο. Ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος και η κυβέρνηση του βρισκόταν σε αναζήτηση σύναψης δανείου. Στις 23 Νοεμβρίου 1914 ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Γερμανία Θεοτόκης τηλεγράφησε στον Βενιζέλο ότι τον είχαν πλησιάσει ανώτατοι Γερμανοί ιθύνοντες (Zimmermann) και τον είχαν διαβεβαιώσει πως η Γερμανία μπορούσε να συνάψει ένα δάνειο 20 με 25 εκατομμύρια μάρκα με την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευόταν ότι η Ελλάδα θα παρέμενε ουδέτερη κατά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ο Θεοτόκης ο ίδιος δήλωσε προς τον Zimmermann πως πολύ δύσκολα θα δεχόταν έναν τόσο γενικόλογο και δεσμευτικό όρο η κυβέρνηση του. Ο Βενιζέλος απάντησε αμέσως αρνητικά στο τηλεγράφημα, δηλώνοντας πως δεν μπορούσε να απεμπολήσει ένα τόσο σοβαρό Εθνικό δικαίωμα. Άλλωστε η πολιτική του στα επόμενα χρόνια θα ήταν ακριβώς η εμπλοκή της Ελλάδας και η συστράτευση της στο στρατόπεδο της Αντάντ. 
     Κατά τον χρόνο που ακολούθησε οι οικονομικές δυσκολίες μεγάλωσαν για τις Ελληνικές κυβερνήσεις και κορυφώθηκαν στα τέλη του 1915 λόγω των μεγάλων εξόδων και δαπανών που απαιτούσε η Ελληνική επιστράτευση. Η κυβέρνηση Σκουλούδη απευθύνθηκε εναγωνίως προς τις κυβερνήσεις της Αντάντ ζητώντας επειγόντως 10 εκατομμύρια δρχ.  αλλά τόσο η Αγγλία όσο και η Γαλλία αρνήθηκαν να δώσουν άμεσα προβάλλοντας μια σειρά από όρους και αξιώσεις, με απώτερο σκοπό να εκβιάσουν τον Βασιλιά ώστε να υποκύψει και να εγκαταλείψει την ουδετερότητα υπέρ αυτών. Την ίδια στιγμή η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα είχε "παγώσει" λόγω του συμμαχικού αποκλεισμού στο λιμάνι του Πειραιά που ήδη είχε προκαλέσει στην Αθήνα έλλειψη σε βασικά αγαθά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σκουλούδη εκ των υστέρων, η οικονομική δυσκολία του Ελληνικού κράτους ήταν τέτοια ώστε αν δεν γινόταν κάτι δραστικό, ο Βασιλιάς θα ήταν αναγκασμένος να βγει από την ουδετερότητα υπέρ της Αντάντ.  
Δημήτριος Ράλλης
Τελικώς η Γερμανία προσέγγισε εκ νέου την Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου 1915 προσφέροντας άμεσα δάνειο 40 εκατομμυρίων μάρκων. Την πρόταση διατύπωσε ο ίδιος ο πρέσβης Μίρμπαχ στον Έλληνα πρωθυπουργό Σκουλούδη. Σύμφωνα με τον Βεντήρη ο Σκουλούδης ρώτησε αν το δάνειο αυτό συνοδευόταν από κάποιο πολιτικό όρο, αλλά ο Μίρμπαχ απάντησε αρνητικά. Σύμφωνα με τον Σκουλούδη η Γερμανική πρόταση ήρθε σε γνώση του υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Ράλλη αλλά και όλου του υπουργικού συμβουλίου και επί ένα μήνα οι Ελληνικές αρχές διαπραγματεύτηκαν μυστικά τους όρους του δανείου το οποίο δόθηκε στις αρχές Ιανουαρίου από την τράπεζα Μπλάιχρέντερ του Βερολίνου με 6% συνολικό επιτόκιο. Σύμφωνα με τον Σκουλούδη, οι όροι του δανείου και το επιτόκιο ήταν αρκετά ευνοϊκότερο από αντίστοιχα δάνεια που είχαν δοθεί από τους Αγγλογάλλους μέχρι τότε. Ήδη από τις 28 Δεκεμβρίου ο Σκουλούδης είχε ενημερώσει τον Ρωμανό, Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι, ότι η Ελλάδα δεν ζητά πλέον δάνειο από την Γαλλία λόγω των προστριβών που είχαν δημιουργηθεί, κάτι όμως που δημιούργησε εύλογα υποψίες ότι η Ελληνική κυβέρνηση είχε βρει από αλλού χρηματοδότηση.
        Η διομολόγηση του δανείου υπήρξε εντελώς μυστική και δεν παρουσιάστηκε προς ψήφιση στην Ελληνική βουλή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις των δυνάμεων της Αντάντ δεν έμαθαν αμέσως τι είχε συμβεί. Οι πρέσβεις της Αγγλίας Έλλιοτ και της Γαλλίας Γκυγιωμά ρώτησαν πιεστικά τον Σκουλούδη αν αλήθευαν οι φήμες για Γερμανικό δάνειο στην Ελλάδα, αλλά αυτός διέψευσε την πληροφορία κατηγορηματικά. Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε στην Ελλάδα το 1918 όταν όλες οι σχετικές Ελληνογερμανικές συνεννοήσεις  δημοσιεύτηκαν στην "Ελληνική λευκή Βίβλο" και ασκήθηκε δίωξη επί εσχάτη προδοσία εις βάρος του Σκουλούδη. Στην απολογία του ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη ανάγκη να συναφθεί το δάνειο αυτό, ώστε να μπορέσει το κράτος να συντηρηθεί στην δύσκολη συγκυρία της επιστράτευσης ενώ επικαλέστηκε ότι τήρησε τις διαπραγματεύσεις μυστικές έτσι ώστε να μην θεωρηθεί από τις δυνάμεις της Αντάντ ότι η Ελλάδα είχε αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό, εγκαταλείποντας την ουδετερότητα. Επίσης στην
απολογία του υποστήριξε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν νόμιμη, είχε ακολουθηθεί και στο παρελθόν με δάνεια από χώρες της Αντάντ και σε κάθε περίπτωση υπήρχε το χρονικό περιθώριο και η δυνατότητα τα δύο δάνεια να περιληφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό του 1917. Επίσης τόνιζε το
Στοιχείο Γαλλικού πυροβολικού ακροβολισμένο με θέα την Αθήνα
γεγονός ότι ενώ κατηγορείται επί εσχάτη προδοσία για την σύναψη δανείου, η Βενιζελική κυβέρνηση στις διεθνείς της συναλλαγές είχε αναγνωρίσει το δάνειο ως νόμιμο και είχε υποσχεθεί την αποπληρωμή του.
Με τους ίδιους ακριβώς όρους και την ίδια δόθηκε και ένα δεύτερο ισόποσο δάνειο το 1916, σε μια Ελλάδα που δοκιμαζόταν σκληρά από την ασφυξία του Συμμαχικό ναυτικού αποκλεισμού που εν τω μεταξύ είχε ενταθεί. Όταν οι Βενιζελικοί κατέλαβαν την εξουσία χάρις την στρατιωτική βοήθεια της Αντάντ, εξόρισαν τους κυριότερους πολιτικούς τους αντιπάλους είτε σε νησιά είτε στο εξωτερικό. Ο Σκουλούδης γλίτωσε από την διαδικασία αυτή λόγω γήρατος (την κυβέρνηση του οι Βενιζελικοί την αποκαλούσαν "κυβέρνηση γερόντων"). Συγκεκριμένα η απόφαση του Γάλλου ύπατου αρμοστή Σαρλ Ζονάρ έκανε λόγω για "περιορισμό κατ΄ οίκον" σαν πρώτο μέτρο εις βάρος του, που ίσως συνοδευόταν από εξορία αν ο Σκουλούδης ανέπτυσσε αντικυβερνητική δραστηριότητα. Το 1918 εις βάρος του Σκουλούδη απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για "εσχάτη προδοσία" για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντα του ως Πρωθυπουργός και κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο Σκουλούδης λόγω πολλών σοβαρών επεισοδίων και προστριβών με τους πρεσβευτές της Αντάντ, βρισκόταν σε μεγάλη δυσμένεια από το Βενιζελικό καθεστώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τα έκτροπα "Ιουλιανά", οι Βενιζελικοί επιδρομείς προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην κατοικία του. Οι κατηγορίες ατόνησαν και τελικά εγκαταλείφθηκαν μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920 και την εκλογική ήττα του Βενιζέλου. Το 1921 η Εθνική Συνέλευση αντιβενιζελικής σύνθεσης κήρυξε επίσημα άκυρη την κατηγορία και όλη τη διαδικασία. Η διάρκεια της πρωθυπουργίας του Σκουλούδη ήταν η τελευταία παρουσία του στην ελληνική πολιτική σκηνή. Πέθανε στις 19 Αυγούστου του 1928. Κληροδότησε πολλά περιουσιακά στοιχεία του σε διάφορα ιδρύματα, μεταξύ αυτών έργα τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη.
ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος στο γραφείο του
Με τα δάνεια αυτά η Γερμανία στήριξε τον Βασιλιά και τις φιλοβασιλικές κυβερνήσεις, καθώς η πολιτική της ουδετερότητας (έστω σε δεκάδες περιπτώσεις βάναυσα παραβιασμένη από την Αντάντ) εξυπηρετούσε τα Γερμανικά σχέδια στην περιοχή. Είναι φανερό πως η αποδοχή από την Ελληνική κυβέρνηση ενός τόσο σοβαρού δανείου πρόδιδε και την τοποθέτηση της έναντι των εμπολέμων του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, ενώ αναμφίβολα δημιουργούσε σειρά πολιτικών και οικονομικών υποχρεώσεων παρά το γεγονός ότι η Γερμανία επισήμως δεν έθεσε κανένα όρο κατά την σύναψη του. Άλλωστε συνήθως η οικονομική εξάρτηση είναι ο προάγγελος της πολιτικής εξάρτησης και η Ελληνική Ιστορία στο σύνολο της αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα. Πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα αυτό, πχ. η Ελλάδα το 1940 παρά την οικονομική της εξάρτηση από την Γερμανία και το κλήρινγκ, παρά την σύναψη σημαντικού δανείου και τις μεγάλες εξαγωγές καπνών και άλλων προϊόντων, τάχθηκε στο πλευρό της Αγγλίας. 
    Τελικώς τα περίφημα αυτά Γερμανικά δάνεια δεν κατέληξαν ποτέ στο Ελληνικό θησαυροφυλάκιο, λόγω ακριβώς του περίεργου μηχανισμού των δανείων που συνάπτονταν μεταξύ κρατών την εποχή εκείνη. Συγκεκριμένα η εν λόγω Γερμανική τράπεζα άνοιξε μια πίστωση στην Εθνική τράπεζα στο όνομα της Ελληνικής κυβερνήσεως, και η Εθνική τράπεζα εξέδωσε τραπεζογραμμάτια τα οποία χρησιμοποίησε η Ελληνική κυβέρνηση και τα οποία είχαν σταθερή αξία. Όταν όμως μετά το τέλος του πολέμου η Γερμανία βρέθηκε στο στρατόπεδο των ηττημένων, η Γερμανική τράπεζα δεν κάλυψε το άνοιγμα και τα τραπεζογραμμάτια που είχαν εκδοθεί έγιναν ακάλυπτα.

Βιογραφία

      Ο Στέφανος Σκουλούδης (23 Νοεμβρίου 1838 - 20 Αυγούστου 1928) υπήρξε Πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1915-1916, είχε θητεύσει υπουργός και είχε εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής. Αρχικά είχε γίνει τραπεζίτης και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πολιτική. Ήταν επίσης σημαντικός συλλέκτης πινάκων. Τη συλλογή του κληροδότησε στην Εθνική Πινακοθήκη.
      Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Ακολούθως φοίτησε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στη γενέτειρά του όπου και ανέλαβε την διεύθυνση της «εν Τουρκία» αντιπροσωπείας των καταστημάτων των αδελφών Ράλλη. Σε σύντομο μετέπειτα χρόνο ίδρυσε μαζί με τους Ανδρέα Συγγρό και Γ. Κορωνιό την «Τράπεζα της Κωνσταντινούπολης». Απέκτησε μεγάλη περιουσία και αποφάσισε να εγκατασταθεί, το 1876, στην Αθήνα. Μετά την ίδρυση της «Εταιρείας Κωπαΐδας» έπαυσε ν΄ ασχολείται με τραπεζικές εργασίες και άρχισε ν΄ αναμιγνύεται με την πολιτική.

Πολιτική σταδιοδρομία

      Το 1881 εκλέχτηκε βουλευτής για πρώτη φορά της Σύρου και Θηβών συντασσόμενος στο κόμμα του Χαρίλαου Τρικούπη. Το 1883 διετέλεσε Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ισπανία (Μαδρίτη). Αργότερα χρημάτισε υπουργός Ναυτικών στην Κυβέρνηση Χαρίλαου Τρικούπη 1892 και Εξωτερικών. Μετά δε την παραίτηση της Κυβέρνησης Ζαΐμη (1915), σχημάτισε Κυβέρνηση (την Κυβέρνηση Στέφανου Σκουλούδη 1915) της οποίας μετείχαν όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης και η οποία κατά το τότε Σύνταγμα εγκρίθηκε από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο Α΄. Το 1916 κατόπιν ιταμού τελεσιγράφου των Συμμάχων η Κυβέρνηση εκείνη αναγκάσθηκε να παραιτηθεί και απογοητευμένος να αποσυρθεί πλέον από την ενεργό πολιτική.
    Δύο χρόνια αργότερα, το 1918, επερχόμενου του Βενιζέλου από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, απαγγέλθηκε στον Στέφανο Σκουλούδη, που είχε ταχθεί με τις απόψεις του Στέμματος, αλλά πλέον ιδιώτευε, κατηγορία «επί εσχάτη προδοσία» η οποία όμως στην πραγματικότητα ατόνησε λόγω της μετά τις εκλογές του 1920 επικράτηση της βασιλόφρονης παράταξης.
     Ο Στέφανος Σκουλούδης εκτός των αρχικών του τραπεζικών απασχολήσεων και εκείνης αργότερα στην πολιτική υπήρξε ένας μανιώδης συλλέκτης πινάκων ζωγραφικής καταρτίζοντας μια πολύτιμη εξ αυτών συλλογή. Την πολύτιμη εκείνη συλλογή πινάκων αργότερα κληροδότησε στην Εθνική Πινακοθήκη (Αθήνα).

ΠΗΓΕΣ  http://el.wikipedia.org/wiki
              http://www.istorikathemata.com/

31 σχόλια:

  1. investsarlcredits@gmail.com
    Προσφέρουμε τα δάνεια μεταξύ ιδιαίτερα από το 2000 € έως 15.000.000 € σε οποιοδήποτε πρόσωπο σε θέση να επιστρέψει με επιτόκιο 2% έως 4% ανάλογα με το ποσό της απαίτησης σας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται το δάνειο, προκειμένου να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα ή να εκτελέσει τα έργα. αν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το διευθυντή στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    investsarlcredits@gmail.com
    investsarlcredits@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. investsarlcredits@gmail.com
    Προσφέρουμε τα δάνεια μεταξύ ιδιαίτερα από το 2000 € έως 15.000.000 € σε οποιοδήποτε πρόσωπο σε θέση να επιστρέψει με επιτόκιο 2% έως 4% ανάλογα με το ποσό της απαίτησης σας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται το δάνειο, προκειμένου να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα ή να εκτελέσει τα έργα. αν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το διευθυντή στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    investsarlcredits@gmail.com
    investsarlcredits@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ (sacredloans@outlook.com)

    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πήρα τελικά ένα δάνειο

    Το όνομά μου είναι η κ. Ibalez Lissia από την Ισπανία

    παρακαλώ, πήρα τελικά ένα δάνειο από έναν πραγματικό και νόμιμο δανειστή δανείου στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν μια απάτη, έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου και όταν προσπάθησα πήρα τελικά δάνειο και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα πήρα ένα δάνειο 50.000 ευρώ χωρίς να πληρώσετε τίποτα παρακαλώ αποφάσισα να μοιραστώ τη μαρτυρία μου σήμερα σε όλους σας για να ξέρετε ότι υπάρχει ένας νόμιμος και νόμιμος δανειστής δανείου παρακαλώ κάθε πρόσωπο που ψάχνει για ένα δάνειο δεν πρέπει να διστάσει και να εφαρμόσει μαζί τους επειδή είναι πολύ πραγματικό και θα σας βοηθήσει σίγουρα αν ενδιαφέρεστε να πάρετε ένα δάνειο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Sacredloans@outlook.com) ή να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω του WHATSAPP (+2348077338210)

    Βιαστείτε τώρα για τη δική σας μαρτυρία σας περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σε όλους,

    Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


    Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

    Χαιρετισμοί,
    Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
    Πνευματικά δικαιώματα @ 2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σε όλους,

    Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


    Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

    Χαιρετισμοί,
    Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
    Πνευματικά δικαιώματα @ 2019
    ===========================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να εξοφλήσετε χρέη ή να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο; 3% προσφορά δανείου ισχύει εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά: clark123156@gmail.com , whatsapp αριθμός: +18635356458

    * Δάνεια επενδυτών
    * Εδραίωση χρέους
    * Δεύτερη υποθήκη
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια
    * Διεθνή Δάνεια


    3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου,

    Στείλτε μια συνοπτική παρουσίαση του δανείου που χρειάζεστε. Εύκολο Δάνειο είναι
    ειδικευμένη στην παροχή δανείων από το εύρος των € 1000 έως €
    90.000.000,00 ευρώ} με επιτόκιο 3% Τα δάνεια μας είναι ασφαλισμένα και η μέγιστη ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας. Προσφέρουμε δάνεια σε ιδιώτες καθώς και σε οργανισμούς που έχουν πρόθεση να ανανεώσουν κατοικίες και ιδρύματα, ενοποίηση χρέους, αναχρηματοδότηση, .


    Προσφέρουμε τους ακόλουθους τύπους δανείων:

    * Εμπορικά δάνεια.
    *Προσωπικά δάνεια.
    * Επιχειρηματικά δάνεια.
    * Επενδύσεις Δάνεια.
    * Δάνεια Ανάπτυξης.
    * Δάνεια απόκτησης.
    * Κατασκευαστικά δάνεια.
    * Επιχειρηματικά δάνεια και πολλά άλλα:

    Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε ένα δάνειο από την EASY LOAN FIRM
    παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com

    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +18582644849


    Με εκτιμιση,
    Κ. Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com
     

    Προσιτή προσφορά δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

    Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πάρει ένα νόμιμο δάνειο ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πελάτες που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Το θέμα της πίστωσης και των εξασφαλίσεων είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από έναν ιδιωτικό δανειστή. η εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων έχει πιστοποιηθεί από το συμβούλιο του δανειστή να δώσει δάνεια σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες με επιτόκιο 3%. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: clark123156@gmail.com , +18635356458
     

    * Δάνεια επενδυτών
    * Εδραίωση χρέους
    * Δεύτερη υποθήκη
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    *Προσωπικά δάνεια
    * Διεθνή Δάνεια

    3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να πάρει ένα νόμιμο δάνειο ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πελάτες που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Το θέμα της πίστωσης και των ασφαλειών είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από έναν ιδιωτικό δανειστή. η εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων έχει πιστοποιηθεί από το συμβούλιο του δανειστή να δώσει δάνεια σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες με επιτόκιο 3%. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: clark123156@gmail.com , +18635356458
     

    * Δάνεια επενδυτών
    * Εδραίωση χρέους
    * Δεύτερη υποθήκη
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    *Προσωπικά δάνεια
    * Διεθνή Δάνεια

    3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά σου

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2000 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734


    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελάτη
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπά. ..

    Έχουμε επίσης ένα δάνειο ολόκληρου του νομίσματος με επιτόκιο 2% σε όλα τα δάνεια .... Εάν ενδιαφέρεστε να επιστρέψετε μέσω αυτού του e-mail: accessloanfirm2030@gmail.com

     
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Χαιρετισμοί,
    Κύριε Σκοτ
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Привіт міс, сер
    Спеціаліст з фінансових та онлайн-кредитів. Наші різні фінансові партнери дозволяють отримати вигідні умови, адаптовані до вашої особистої ситуації.
    Лідер онлайн-особистих кредитів підтримує вас у ваших проектах фінансування на різних рівнях, будь то ви шукаєте фінансування чи надійний інвестиційний канал, довіртесь нам. Загалом ми допомагаємо нашим клієнтам реалізовувати свої проекти завдяки широкому спектру позик: особистий кредит, групування кредитів, автокредит, робочий кредит, а також іпотечний кредит та централізація боргу. Незалежно від вашого проекту, подайте запит на кредит безпосередньо на електронну адресу: aubertpaulette1@gmail.com
    Номер WhatsApp: + 32 460 21 42 87


    Привіт міс, сер
    Спеціаліст з фінансових та онлайн-кредитів. Наші різні фінансові партнери дозволяють отримати вигідні умови, адаптовані до вашої особистої ситуації.
    Лідер онлайн-особистих кредитів підтримує вас у ваших проектах фінансування на різних рівнях, будь то ви шукаєте фінансування чи надійний інвестиційний канал, довіртесь нам. Загалом ми допомагаємо нашим клієнтам реалізовувати свої проекти завдяки широкому спектру позик: особистий кредит, групування кредитів, автокредит, робочий кредит, а також іпотечний кредит та централізація боргу. Незалежно від вашого проекту, подайте запит на кредит безпосередньо на електронну адресу: aubertpaulette1@gmail.com
    Номер WhatsApp: + 32 460 21 42 87

    Привіт міс, сер
    Спеціаліст з фінансових та онлайн-кредитів. Наші різні фінансові партнери дозволяють отримати вигідні умови, адаптовані до вашої особистої ситуації.
    Лідер онлайн-особистих кредитів підтримує вас у ваших проектах фінансування на різних рівнях, будь то ви шукаєте фінансування чи надійний інвестиційний канал, довіртесь нам. Загалом ми допомагаємо нашим клієнтам реалізовувати свої проекти завдяки широкому спектру позик: особистий кредит, групування кредитів, автокредит, робочий кредит, а також іпотечний кредит та централізація боргу. Незалежно від вашого проекту, подайте запит на кредит безпосередньо на електронну адресу: aubertpaulette1@gmail.com
    Номер WhatsApp: + 32 460 21 42 87

    Привіт міс, сер
    Спеціаліст з фінансових та онлайн-кредитів. Наші різні фінансові партнери дозволяють отримати вигідні умови, адаптовані до вашої особистої ситуації.
    Лідер онлайн-особистих кредитів підтримує вас у ваших проектах фінансування на різних рівнях, будь то ви шукаєте фінансування чи надійний інвестиційний канал, довіртесь нам. Загалом ми допомагаємо нашим клієнтам реалізовувати свої проекти завдяки широкому спектру позик: особистий кредит, групування кредитів, автокредит, робочий кредит, а також іпотечний кредит та централізація боргу. Незалежно від вашого проекту, подайте запит на кредит безпосередньо на електронну адресу: aubertpaulette1@gmail.com
    Номер WhatsApp: + 32 460 21 42 87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Привіт міс, сер
    Спеціаліст з фінансових та онлайн-кредитів. Наші різні фінансові партнери дозволяють отримати вигідні умови, адаптовані до вашої особистої ситуації.
    Лідер онлайн-особистих кредитів підтримує вас у ваших проектах фінансування на різних рівнях, будь то ви шукаєте фінансування чи надійний інвестиційний канал, довіртесь нам. Загалом ми допомагаємо нашим клієнтам реалізовувати свої проекти завдяки широкому спектру позик: особистий кредит, групування кредитів, автокредит, робочий кредит, а також іпотечний кредит та централізація боргу. Незалежно від вашого проекту, подайте запит на кредит безпосередньо на електронну адресу: aubertpaulette1@gmail.com
    Номер WhatsApp: + 32 460 21 42 87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαι οδηγός φορτηγού και έπρεπε να πληρώσω για τα χρέη μου, προσπάθησα να αναζητήσω ένα προσωπικό δάνειο, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι που ένας στενός φίλος μου με εισήγαγε σε έναν δανειστή που την βοήθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για μια επιχείρηση.
    Έκανα επαφή με την Έλενα Νίνο για αίτηση δανείου ύψους 18.000 ευρώ και με μεγάλη μου έκπληξη, μου δόθηκε σήμερα ένα δάνειο.
    Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θέλω να παροτρύνω όποιον ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρετε,
    Είμαι ο κ. Mike Church χρηματοδοτικό δάνειο, ένας νόμιμος δανειστής δανείου, δίνουμε δάνεια
    σε προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνεια αγορά αυτοκινήτου, φοιτητικό δάνειο, χρέος
    δάνειο ενοποίησης, μη εξασφαλισμένο δάνειο, δάνεια επιχειρηματικού κεφαλαίου και επιχειρήσεις προς
    επενδύστε και για να επιλύσετε οικονομικά προβλήματα, κ.λπ. ... τα δάνεια μας εύκολα και μοιραστείτε
    κεφάλαιο 150 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένει να δανείσει ιδιωτικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα,
    όρος που κυμαίνεται από 500 έως 100 εκατομμύρια ευρώ για όλους τους σοβαρούς ανθρώπους,
    αξιόπιστη και ενσωματώνει θέλει να κάνει δάνειο. Το επιτόκιο μου 2%, εάν
    σας ενδιαφέρει η προσφορά δανείου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση email,

    Όνομα: κ. Mike

    Email: agborloanfirm@gmail.com ή αριθμός WhatsApp για κινητά, +1 661 380 6431

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup

    business? contact us now with your details to get a good

    Loan at a low rate of 3% per Annual email us:

    Do you need Personal Finance?

    Business Cash Finance?

    Unsecured Finance

    Fast and Simple Finance?

    Quick Application Process?

    Finance. Services Rendered include,

    *Debt Consolidation Finance

    *Business Finance Services

    *Personal Finance services Help

    Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
    Call or add us on what's App +91-7428831341

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρειάζεστε ένα νόμιμο, ειλικρινές, αξιόπιστο και επείγον δάνειο; Η αναζήτησή σας για νόμιμο δάνειο τελειώνει εδώ σήμερα γιατί είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε τις οικονομικές σας ανάγκες. Εάν σας έχει αρνηθεί δάνειο από τράπεζες ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για οποιονδήποτε λόγο, μην ανησυχείτε πια σχετικά με τα οικονομικά σας προβλήματα, διότι είμαστε η λύση στην οικονομική σας ατυχία. Έχουμε δώσει δισεκατομμύρια (διαφορετικά νομίσματα) σε επιχειρηματικά δάνεια σε περισσότερους από 32.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Χρησιμοποιούμε τη δική μας τεχνολογία κινδύνου για να σας παρέχουμε το σωστό επιχειρηματικό δάνειο, ώστε να μπορείτε να αναπτυχθείτε την επιχείρησή σας. προσφέρουμε δάνειο όλων των τύπων με χαμηλό επιτόκιο και επίσης διάρκεια για την αποπληρωμή του δανείου Έχετε κακή πίστωση; Χρειάζεστε χρήματα για να πληρώσετε λογαριασμούς; ή πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; Έχετε ένα ημιτελές έργο λόγω κακής χρηματοδότησης; Χρειάζεστε χρήματα για να επενδύσετε σε κάποια ειδικότητα που θα σας ωφελήσει; ISLAMIC REINANCING LOAN COMPANY
    Στόχος είναι η παροχή εξαιρετικών επαγγελματικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών e_mail: [islamicrefinancing@gmail.com]
    Whatsapp; +15716666386

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια Είμαι η Σίλβια λόγω της αύξησης του αριθμού των διαδικτυακών απατεώνων, φοβόμουν να λάβω δάνειο μέσω διαδικτύου, αλλά όταν υπέβαλα αίτηση, πήρα το δάνειο μου από την ISLAMIC FINANCING LOAN COMPANY, καθώς ήμουν νέος σε μια εταιρεία δανείων Είναι δύσκολο να κάνε με να πιστέψω ότι η λήψη δανείου θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολη, εύκολη και κατανοητή, οι συνάδελφοί μου είδαν ότι η επιχείρησή μου έχει βελτιωθεί δραματικά, έτσι άνοιξα το δρόμο για αυτούς για το πώς έλαβα το δάνειο μου, οι περισσότεροι από αυτούς υπέβαλαν αίτηση και τώρα έχουν δικό τους αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας σε ανάπτυξη πέντε αστέρων
    Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια όπως έχουμε ήδη λάβει, σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την ISLAMIC FINANCING LOAN COMPANY μέσω της

    email: islamicrefinancing@gmail.com ή on
    WhatsApp: +15716666386
    Ιστοσελίδες; islamicrefinancing.websites.co.in

    Σας αφήνω επίσης την επαφή μου εάν θέλετε να έχετε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πήρα το δάνειο από αυτούς
    Επικοινώνησε μαζί μου
    Mortienz Silvia Email: mortienzsilvia@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
    Personal Loans (Secure and Unsecured)
    Business Loans (Secure and Unsecured)
    Consolidation Loan and many more.

    Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
    financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
    Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρειάζεστε δάνειο έκτακτης ανάγκης; Εάν ναι, ζητήστε μια άμεση επαφή τώρα μέσω email: (dakany.endre@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
    Personal Loans (Secure and Unsecured)
    Business Loans (Secure and Unsecured)
    Consolidation Loan and many more.

    Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
    financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
    Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ψάχνετε για δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, να δώσετε δάνεια από 3.000 ευρώ έως 500.000.000,00 ευρώ, προσφέρουμε 2% ή προσφέρουμε δάνεια. Ανυπομονώ για την ενημέρωσή σας για αυτό. Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και την κατανόησή σας! Δείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν ενδιαφέρεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση email μας: (dakany.endre@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σε όλους, είμαι πολύ ενθουσιασμένος σήμερα. Είδα σχόλια από άτομα που είχαν ήδη λάβει δάνειο από το loancreditinstitutions00@gmail.com και μετά αποφάσισα να εγγραφώ με βάση τις συστάσεις τους. Πριν από λίγες ώρες επιβεβαίωσα συνολικά 10.000 ευρώ που είχα ζητήσει από τον δικό μου τραπεζικό λογαριασμό. Αυτά είναι πραγματικά υπέροχα νέα, και συμβουλεύω όποιον χρειάζεται πραγματικό δάνειο να υποβάλει αίτηση μέσω email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή whatsapp της στο +393509811524...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητοί αιτούντες δάνειο,

    Έχετε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε ως οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και οικονομικά αναξιοπαθούντες ανθρώπους. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός να έχει καλά
    Ίngrid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πώς θα μπορούσα να αγοράσω το δικό μου σπίτι. Ονομάζομαι Christopher Nissan, από τη Δανία, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα που με βοήθησαν με ένα δάνειο 100.000,00 $ να αγοράσω ένα δικό μου σπίτι με χαμηλό επιτόκιο 2%, μετά την απόρριψή μου τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς που επισκέφτηκα. Θέλω επίσης να απευθυνθώ στο ευρύ κοινό, καθώς συνιστώ σε όποιον χρειάζεται οικονομική βοήθεια να επικοινωνήσει με αυτήν την εταιρεία για να μην πέσουν σε λάθος χέρια αναζητώντας υπεύθυνο δάνειο μέσω της διεύθυνσης email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή Whatsapp : +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα σε όλους, Το όνομά μου είναι Akuzuk, είμαι πολίτης της Λετονίας. ζω στην Ιορδανία. Θέλω να συστήσω σε όποιον χρειάζεται δάνειο να επικοινωνήσει με τα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου που μου έδωσαν δάνειο 305.000,00 δολαρίων για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου. Τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου είναι μια νόμιμη χρηματοοικονομική εταιρεία πιστοποιημένη από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Προσφέρουν όλα τα είδη δανείων, π.χ. προσωπικό δάνειο, ενοποιημένο δάνειο, επενδυτικό δάνειο, δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων, δάνειο κολάζ και δάνειο υγείας. Email επικοινωνίας: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ JASON RAYMOND OF FUNDING CIRCLE LOAN INC: ( loancreditinstitutions00@gmail.com Ή Κείμενο /WhatsApp : +393509811524..

    Είμαι ο Haitham Saleh Al-Hatar, ένας επιχειρηματίας που μπόρεσε να αναβιώσει την ετοιμοθάνατη επιχείρησή του μέσω της βοήθειας ενός δανειστή της Godsent, γνωστού ως Jason Raymond, Διευθύνων Σύμβουλος των Πιστωτικών Ιδρυμάτων Δανεισμού. που μου έδωσε δάνειο 650.000 δολαρίων. Είμαι κάτοικος 1542 Main St, Buffalo, NY.. Λοιπόν, προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να διευθετήσετε το χρέος σας, να επεκτείνετε το υπάρχον σας, να χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε προμήθειες. Αν είχατε πρόβλημα στην προσπάθεια εξασφάλισης μιας καλής πιστωτικής διευκόλυνσης, θέλω να γνωρίζετε ότι τα Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. είναι το κατάλληλο μέρος για να επιλύσετε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα, γιατί είναι μια ζωντανή μαρτυρία και δεν μπορώ να το κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου όταν οι άλλοι ψάχνουν έναν τρόπο να βελτιωθούν οικονομικά.. Θέλω όλοι να επικοινωνήσετε με αυτόν τον δανειστή Godsent χρησιμοποιώντας τις λεπτομέρειες όπως αναφέρονται σε άλλα για να συμμετάσχετε σε αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία Email: loancreditinstitutions00@gmail.com Ή Κείμενο /WhatsApp: +393509811524.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σε όλους, είμαι ο Samah Abdullah Awad Al-Karim, χαίρομαι που επιστρέφω σε αυτό το υπέροχο φόρουμ για να καταθέσω για τη βοήθεια που έλαβα από Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου. Χρειαζόμουν απεγνωσμένα ένα δάνειο σε άλλο για να απαλλαγώ από το χρέος και την οικονομική δουλεία που μου είχε βάλει ο πρώην σύζυγός μου. Ήταν πολύ κακό που έπρεπε να ζητήσω βοήθεια από τους φίλους, την οικογένεια, ακόμη και την τράπεζά μου, αλλά κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει επειδή το πιστωτικό μου σκορ ήταν πολύ κακό. Έκανα περιήγηση με τον υπολογιστή μου και είδα μερικές μαρτυρίες από άτομα που βοηθούσαν τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου με ένα δάνειο, και μετά αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί τους στο email τους: loancreditinstitutions00@gmail.com Ή /WhatsApp: +393509811524., μετά έλαβα ένα μήνυμα από τους και έκανα ό,τι μου ζητήθηκε. Προς μεγάλη μου έκπληξη, μετέφεραν 40.000 δολάρια στον λογαριασμό μου το δάνειο που ζήτησα και τώρα είμαι τόσο χαρούμενος που ξεκαθαρίζω το χρέος μου και έχω επίσης ξεκινήσει μια επιχείρηση με το υπόλοιπο ποσό για να φροντίσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Εάν χρειάζεστε δάνειο, επικοινωνήστε με τον καλύτερο δανειοδότη όλων των εποχών Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου στο email του: loancreditinstitutions00@gmail.com /WhatsApp: +393509811524.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σε όλους σε αυτό το φόρουμ, είμαι ο Usman Suleiman από την Ιορδανία Αμμάν. αλλά ζω στο Palm Harbor Florida 34682. ΗΠΑ και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στα πιστωτικά ιδρύματα δανείου που εκπλήρωσαν την υπόσχεσή τους χορηγώντας μου ένα δάνειο, είχα κολλήσει σε μια οικονομική κατάσταση και έπρεπε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω επίσης τους λογαριασμούς μου ως εκκίνηση μιας επιχείρησης. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, ιδιωτικών και εταιρικών οργανισμών, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν το αίτημά μου για πίστωση. Αλλά όπως θα το ήθελε ο Θεός, μια φίλη με το όνομα Mary Williams με σύστησε σε Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα, τα οποία επίσης μου επιβεβαίωσαν ότι έλαβε επίσης ένα δάνειο από αυτά. Σε μια προσπάθεια να επιλύσω την τρέχουσα κατάστασή μου, ήρθα σε επαφή με την εταιρεία μέσω email και υποβλήθηκα στη δέουσα διαδικασία λήψης δανείου από την εταιρεία, προς μεγάλη μου έκπληξη μέσα σε 72 ώρες, όπως και η φίλη μου η Μαίρη, έλαβα επίσης ένα δάνειο $80,000,00 δολάρια Έτσι, η συμβουλή μου σε όλους όσους ή γνωρίζουν κάποιον που επιθυμεί ένα δάνειο, εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση ενός δανείου στο διαδίκτυο με χαμηλό επιτόκιο 2% και καλύτερα σχέδια/χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, επικοινωνήστε με τα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου. Εξάλλου, δεν ξέρουν ότι το κάνω αυτό, αλλά λόγω της χαράς που έχω μέσα μου, είμαι τόσο χαρούμενος και θέλω να δώσω στους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για αυτή τη μεγάλη εταιρεία που δίνει πραγματικά δάνεια, είναι η προσευχή μου να τους ευλογήσει ο ΘΕΟΣ περισσότερο καθώς χαρίζουν χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email στο ( loancreditinstitutions00@gmail.com ) ή στο WhatsApp: +393509811524.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένου και ακάλυπτου δανείου και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια πραγματοποιήσιμη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητοί αιτούντες δάνειο

    Έχετε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε ως οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και οικονομικά αναξιοπαθούντες ανθρώπους. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός να έχει καλά
    Ingrid

    ΑπάντησηΔιαγραφή